Monday, July 18, 2016

TTC




TTC again selepas miscariage bln 12.

Problem: PCOS

Supplement:
1. Asid Folic
2. Olive Oil
3. Vit C
4. Kurma
5. Susu Kambing
6. Clomid 100mg
7. Diet kalori

Sentiasa bersangka baik dengan perancangan ALLAH


Tuesday, December 20, 2011

Lovely Sis!!muaah2!!


Salam dikna,








Dikna,
kak masih ingat lg kita suka bergaduh kan kan...ya la!! masih kecik..
dikna
kak masih ingat lg, dikna ni cengei kak tampaq dia gigit balik kak..parut ni masih ada lg..time tu dikna umoq 2thn..xreti apa2..reti gigit ja..
dikna, ingat dak kak pernah bg penampar jepun sekalisekala bkn sebab apa, gaduh2 manja tu..
dikna, walaupun dikna dh besar dh nk kawen pun tp kak masih rasa dikna kecik lg..hehe tu la kdg2 kak nk dikna ikut nasihat kak..
dikna, kak belum puas lg nk bergurau senda, nk jln2 mkn2 ngn dikna, peluk2, dukung2 dikna(haha!!) tp dh jodoh dh sampai
dikna, ingatla kehidupan baru akan dtg penuh cabaran,sentiasa tabahkan hati dan org kata apa, wat dek je dan bertolak ansur la..nk hidup bkn 1bln 2 tp seumur hidup..

MOGA ANDA BERDUA BAHAGIA SELAMANYA: @>----- to dikna dan amnan

kembali berbicara

salam..
walaupun blog ini xsecantik mana, xdak info mana pun tp blog ini ku abadikan cerita2 menarik2 untuk kenangan..ada tikanya aku baca smula crita2 yg kutitipkan dlm blog ini.
Persoalan yang sering bermain dalam pemikiranku berkaitan obesiti dan pemakanan.

Eh!debabnya ko..montelnya

Seringkali ayat2 demikian didengari oleh kanak2 mahupun dewasa yang mengalami obesiti

Aku?
Mama dan Ayah mampu memberi makanan berkhasiat walaupun kdg2 terliur jugak la nk mkn..Menu harian mama masak mesti ikan..kdg2 time sek dok berangan eh!!harap2 mama masak ayam..punyala gembira kalu mama masak ayam..1bln sekali ja mkn ayam dan daging..bkn kedekut mama kata, lagipun mamakan xmakan ayam..kami sekeluarga xkisah pun apa mama masak kami mkn..udang, sotong oii lg payah jupa..apapun eeee xkisah sebab anak mama ni sehat dr dulu lg...

Kesedaran nk kurus(haha!! hampeh) dari kecik dulu lg..berjogging, senamrobik, renang berirama belum lg!!dh..xmkn nasi 1bln pun dh..wah!!xboleh..lps tu melantak sakan..

Pemakanan menjadi punca kepada kegemukan??yes!!sebab member aku semua jd tembun selepas mengamalkan pemakanan western food(MCd)aku opss!!!

berjalan, shopping 3 4 jam letih then letgo to our feberet food...Mc Yan, dan sema menjadi pembimbing aku untuk mkn benda2 allah ni...

Wat ever pun aku rasa lega dpt meluahkan isi hati aku yg terbuku bkn ditujukan pada sapa2 cuma mengenang kembali air tangan dan menu mama aku..

oh!!mama nanti akak jamu mama kenyang!!nk mkn apa?petik jari dan order saja

Love u Mom..She's always my sunshine(:) )..

Thursday, June 16, 2011

syukur pada DIA

alhamdullillah..tiada kata2 yg dpt dilafazkan..mana tidaknya, aku dah begelar ibu..pengalaman melahirkan anak cukup berharga dan kusimpan pangalaman manis ini..terma kasih Allah berikan muhammad faris hamzi*moga baby faris menjadi insan yg hebat* mama dan ayah doakan.

sepanjang di hospital mak n mama paling bz dgn jagaan n makanan..tq tq..lg terharu bila si suami setiasa memberi semangat..ya la, pengalaman pertama caeser..

hari ke 10, masih terbaring atas katil dek luka operate terpaksa dibuka dan dojahit..jahitan dh la stail lm cam tali guni lg..serik nk lasak..

harapan:moga cpt sembuh dan bnyk kerja menanti..jiwa ku srkg di shopping kompleks..

Monday, May 23, 2011

mmm

hari ini kak zi masuk pital..ingatkan ble la nunggu aku bersama2 stay dlm pital..ada geng gak..nampaknya baby dia xsabar nk kuar..aku ni fuhh bila lagi, baby suka dok dlm perut xmo kuar awai nampaknya..besabarla..(pujuk hati sendir)

sob2...ada lebih kurang 3week lg baby nk kuar...baby baby, mama rindu kt baby nk peluk cium baby, cpt la kuar sayang..ari2 dok semabang ngn baby..mesti baby bosan mama dok sembang benda yg sama..hahaha!!

Thursday, April 21, 2011

OOhh!!FB

"eh, ko tgk dak gambar pakwe dia dlm FB, hensem gila", mm jeles aku tgk". mungkin dialog ringkas ini menghuraikan betapa bangganya jika bleh menunjukkan gambar pakwe, makwe, balakss, awet dalam laman sosial..Hati berbunga2 dan berbuak2 bila upload, rasa bangga xterkira kerana nk tunjukkan diri sudah berpunya..

"cantiknya rambut dia dalam FB, mcm rebonding".haa ni bab2 nk tunjuk rambut setelah pakai rejoice. mungkin remaja suka orang puji rambut dia yg cantik..Aurat tuuu.

cacian berunsurkan lucah dan mcm2 lg, dgn harapan nk marah tp hakikatnya dalam laman sosial haaha AWAS!! satu dunia bleh lihat dan satu dunia bleh tau anda tu mcm mana orangnya..

tu baru pengaruh FB yang sgt2 diminati oleh mak, pak budak dan budak2 sendiri..bayangkan pak mak budak pun minat buka FB apatah lg bdk2..dan dlm kelas IT aku sendiri blum bg arahan dah buka FB..Pengaruh FB sampai cam tu skali..rasa nk marah kt FB dan laman sosial sendiri tp masalahnya bukan salah mereka tp salah kita, mak pak bdk dan salah diri bdk2 itu sendiri..belum masih lihat keburukan FB..

dan duka memperkatankan ttg anak2 zaman skrg ntah apa2..suka bermain dan suka menghabiskan duit mak bapak..pi sekolah kerja melangut, tido,lawan ckp cikgu, nk tampar muka cikgu,xbuat kerja sekolah..cuba banyangkan kalu zaman pekerjaan agaknya kalu mcm ni dah dibuang kerja, blacklist..

sedih2..

Tuesday, March 1, 2011

Sengal

Hidung masih sengal dek makan cencalok dan belacan banyak sgt minggu ni..
itu aku...

Bagi student aku, lg la sengal sebab next week adalah examination week..kesengalan akan bertambah sekiranya pencapaian student xsampai target..rasa sengal tangan...kalu dulu sengal saja bleh pegang rotan..zzzaappp...ada habuan nanti untuk menghilangkan kesengalan tangan nanti..

Walaupun hanya ujian tapi xbemakna my dear student nk stadi and buat halal balai(loghat aloq staq)

GOODLUCK UNTUK SEMUA PELAJAR...MULAKAN PERJUANGAN SEKARANG...